De wet partneralimentatie is 21 mei 2019 in Eerste Kamer aangenomen, ondanks dat er nog veel onbeantwoorde vragen zijn.
 

P#22  Facebook en Twitter op 6 juni 2019

De wet partneralimentatie is aangenomen

De wet partneralimentatie is in Eerste Kamer aangenomen en wordt, naar verwachting, begin 2020 van kracht.
Dit betekent dat de Kamerleden, behalve het CDA, de CU, de SGP en 50+, akkoord zijn gegaan met de vermindering van de duur van de partneralimentatie na een scheiding van 12 naar 5 jaar. De meeste parlementariërs stemden vóór, ondanks de vele onbeantwoorde vragen die er nog liggen. Het idee erachter is dat deze wetswijziging vrouwen zal aanzetten eerder om economisch zelfstandig te worden. 

In de wet is niets opgenomen over een andere verdeling van zorg en inkomen tijdens het huwelijk. Dit betekent dat de wet zich vooral richt op vrouwen: zij moeten namelijk maar eens hun eigen inkomen verdienen. Voor mannen heeft deze wet alleen maar voordelen: aan hun worden geen eisen gesteld zoals meer zorgen en minder dagen betaald te werken, zodat hun partner voldoende inkomen kan verdienen. Én, ze zijn 7 jaar minder partneralimentatie kwijt; als ze tenminste wat moeten betalen, want minder dan 15 procent betaald na een scheiding partneralimentatie en dat is meestal tussen 400 en 600 euro per maand, aftrekbaar van de belasting. 

Een belangrijk punt wat de laatste week nog naar voren kwam is of er met deze wet geen sprake is van indirecte discriminatie.